טטאקי היא שיטת הכנה יפנית לנתח דג, בעיקר טונה צרוב בצדדים ובמרכז נא וטרי. טטאקי טונה אדומה היא תענוג של מנה ראשונה, טעימה מאוד, בריאה וקלילה להכנה.
מצרכים-
300 גרם טונה אדומה טרייה
פלפל שחור גרוס עבה לציפוי
כף שמן זית
אופן ההכנה-
חשוב שהטונה תהיה ריבוע מדוייק ולא מלבן על מנת שהצריבה תהיה אחידה.

בצלחת שמים כמות מכובדת של פלפל שחור ומצפים את הדג מכל צדדיו.

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וכשהיא חמה מניחים את הדג וצורבים בדיוק דקה וחצי (עם סטופר!) מכל כיוון, סך הכול 4 צדדים.

מעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכין חלקה וחדה פורסים לפרוסות דקות. מגישים לצד רוטב סויה אמתי. אפשר להשתמש גם בשומשום שחור ולבן כציפוי.

אם קניתם נתח שלם וחתכתם בעצמכם מהשאריות מכינים סביצ׳ה.

לכל המתכונים לחץ כאן