חלבה ביתית אמיתית, ללא סוכר, מזינה ואיכותית שממש קל להכין בבית. ארבעה מרכיבים ויש לכם חלבה ביתית ללא סוכר וללא תחליפי סוכר.

אני חושבת שהעולם מתחלק לאנשים שאוהבים חלבה ואנשים שלא יכולים לטעום אפילו, כנראה שהם נספרים עם אלה שלא אוהבים טחינה שלא ממש ברור (סליחה) מי אתם? ואיך אתם יכולים לא לאהוב מצרך חשוב שכזה שיכול להתחבר עם כל כך הרבה מאכלים שונים מלוחים ומתוקים. אז אם אתם כאן אתם כנראה לא מהאנשים האלה אז חלבה ביתית, יאללה מתחילים?
מצרכים-
כוס שקדים טחונים דק דק (אפשר לקנות קמח שקדים או לטחון במטחנת תבלינים)
כוס של שומשום טחון במטחנת תבלינים
כוס של טחינה גולמית
4 כפות של סילאן טבעי
4 כפות מייפל טבעי\ דבש
אופן ההכנה-
במטחנה טוחנים את השקדים והשומשום (בנפרד) או קונים טחון.
למי שיש נינג׳ה- אפשר לטחון בנינג׳ה בכוס הקטנה בפולסים, רק תזהרו לא לטחון יותר מידי כי יצא לכם משחה. ייתכן שתטצרכו לטחון כמות גדולה יותר.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.

משטחים על תבנית ודוחסים מעט בעזרת כף, אפשר לפני כן לשים בתחתית התבנית ניילון נצמד ולפזר מה שאתם אוהבים- פקאן, פיסטוק, שקדים וכו אך לא חייב. לאחר מכן יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת כף. אפשר כמובן לחלק לתבניות קטנות ולהוסיף תוספות שונות.

מכניסים להקפאה לשעתיים לפחות, מוציאים פורסים ומחזירים להקפאה ושומרים במקפיא. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.
בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן