חטיף שומשום

שבא לי ממתק מנצח בכלום זמן, אני ישר רצה להכין את חטיף השומשום שלי.
מהיר, קליל ובלי הרבה בלגן, הוא ייחטף הרבה לפני שתספיקו למצמץ. בחטיף השומשום שלכם אתם בוחרים מה לשים!

מצרכים-

4 וחצי כוסות אגוזים- מכל הסוגים אפשר לערבב

2 כוסות שומשום

חצי כוס מייפל טבעי

חצי כפית מלח

אופן ההכנה-

מערבבים תחילה את האגוזים והשומשום, מוסיפים את המייפל והמלח ומערבבים היטב עד שכל האגוזים מצופים מייפל.

מעבירים את האגוזים לתבנית (20*25) זכוכית יוצא קצת עבה או תבנית תנור יצא דק יותר- לא תבנית חד פעמית! ומהדקים היטב בעזרת תחתית כוס את האגוזים לתחתית.

חשוב! להדק היטב אחרת החטיף יתפורר ברגע שנוציא אותו מהתבנית.

אפשר לחרוץ כבר מראש ריבועים בעזרת סכין חדה, אני אוהבת להשאיר שלם ולשבור אחר כך לחתיכות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 כ- 30-35 דקות.

למי שבחר לא לחתוך לפני האפייה, יש לחכות לצינון מוחלט ורק אז לשבור.

-במקום מייפל אפשר לשים דבש, אך לא מומלץ לשים סילאן.
– את האגוזים ניתן לחלק לכמה סוגים שתרצו- לא מומלץ אגוזי לוז ובוטנים עם קליפה.
כמובן שניתן לשלב את כל סוגי הגרעינים האהובים עליכם! גרעיני חמנייה, דלעת, זרעי פשתן, שומשום שחור או כל גרעין אחר שאתם אוהבים.
-לא מומלץ להוסיף פירות יבשים כמו חמוציות או תמרים, הם נשרפים באפייה.

לשמור בכלי אטום! עד שבועיים אבל בתאכלס זה נגמר הרבה לפני, אם תרצו ואם לא.

למכונים נוספים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד