תמיד רציתי גלידה בריאה, אבל כזאת שממש מרגישה כמו גלידה ולא ערבוב טעמים עם המון קרחונים בפנים. אז לא רק שהצלחתי ליצור גלידה ממרכיבים בריאים ואיכותיים הצלחתי גם להוסיף לה אקסטרה חלבון! והכי כיף, קלי קלות וללא מכונת גלידה! אז גלידת חלבון, מתחילים.

מצרכים-
2 גביעי יוגורט חלבון– 200 גרם לגביע
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
6 תמרים
חצי כוס חלב
3 סקופים (30-33 גרם) אבקת חלבון*
כף פולי קקאו- לא חובה
לציפוי- לא חובה
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות מייפל טבעי
חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה-
כל מה שצריך כדי שתהיה לכם גלידת חלבון שווה זה בלנדר חזק וטוב, אני השתמשתי בנינג׳ה פשוט שימו הכול בפנים ותפעילו!

עד שהמרקם והצבע אחיד ואין חתיכות תמרים בפנים. מעבירים לכלי או קופסא עם מכסה מקפיאים לשעתיים לפחות. מכינים את השכבה העליונה, פשוט מערבבים הכל בקערה- יותר קל למרוח אותה שהתערובת מעט מתקשה במקפיא אבל אפשר גם לפני ההקפאה. וזהו!

אפשר לפצל את שכבת החמאת בוטנים לשתיים (או להכין כמות כפולה) ולשים חלק באמצע הגלידה וחלק בשכבה העליונה.
אני לא מחכה שהגלידה תתיצב אני מזלפת את הציפוי על הגלידה שהיא עדיין מיימית בעזרת שקית זילוף. אפשר סתם לשרבט חמאת בוטנים ואפשר ליצור צורות בשכבה העליונה.

אפשר להחליף את התמרים בכוס: בננות, פירות יער או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
ISO 100 היא אבקת החלבון בה השתמשתי בטעם חמאת בוטנים, אפשר להחליף בכל טעם אחר שאתם אוהבים, בחרתי ביוגורט חלבון 2% של מולר אקטיב, 25 גרם חלבון.
בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן