בורקס פיצה מבצק כוסמין ביתי, אפשר להגיד שזה כמו בצק פילו אבל מקמח כוסמין וכמובן בעבודת יד. הבצק אכן מצריך קצת עבודה אבל בהחלט שווה את המאמץ. בצק ללא התפחה שאפשר לעשות איתו עוד המון מאפים שווים.

מצרכים-
פרווה | 3 בסיסי בצק בגודל תבנית תנור
חצי קילו קמח כוסמין מלא
300 מ״ל מים חמימים
50 מ״ל שמן זית
כפית מלח
להברשה-
6 כפות שמן זית או חמאה מומסת (ואז זה הופך כמובן לחלבי)
למלית-
מחית עגבניות של MUTTI PASSATA
גבינת חמד 5% (ממליצה על פיראוס)
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר (אפשר גם ללוש בידיים) מערבלים קמח ומלח, מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב ליצירת בצק במרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים כשעה למנוחה בטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות ומכסים את הכדורים במגבת. עובדים אחד אחד, יצאו לנו 3 משטחי בצק שכל אחד מהם יכיל 5 דפים דקים.

מתחילים בכדור הראשון, על משטח מקומח מרדדים את כדור הבצק והופכים את הבצק בכל רידוד ומקמחים במידת הצורך.

לאחד שרידדנו כדור בצק אחד לעלה דק כמעט שקוף נעביר אותו לנייר אפייה, בידיים או בעזרת המערוך.

נבריש במעט שמן זית ונעבור לכדור הבצק הבא.

נחזור על פעולת הרידוד על משטח מקומח היטב ונניח על הבצק שהכנו קודם וגם אותו נמרח בשמן זית, נחזור על הפעולה עם סך הכל 5 כדורי בצק שיהפכו לבצק אחד.

חזרו על השלבים ליצירת 3 דפי בצק המכילים 5 כדורי בצק כל אחד.
מכאן אנחנו ממשיכים לפיציות שלנו, ניקח יחידה אחת של בצק ונרמח עליה 4 כפות של מחית עגבניות MUTTI PASSATA. נשים גבינה, אני שמה חצי חבילה (125 גרם) של גבינת חמד 5% ונפזר זיתים, כמובן שאפשר להוסיף פה מה שרוצים.. תירס, פטריות או אפילו בלי כלום

נגלגל את הבצק לרולדה, כמו שעושים עוגיות תמרים מגולגלות ונחתוך לטבעות.

לאחר החיתוך נסדר את הפיציות שלנו בתבנית מרופדת נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-20-25 דקות עד השחמה.

נוציא ונתפלל שישאר משהו עד שיתקרר.
לכל המתכונים לחץ כאן.