בורקס דפי אורז במילוי גבינות אבל כזה שלא נוזל ונפתח באפייה, בורקס קראנצ׳י שממש קשה להספיק לאכול ויש לו סוד קטן שגורם לו לא להתפוצץ באפייה.

בורקס דפי אורז זה ה-דבר בעיניי, עד היום העדפתי למלא אותו בבשר כי לא מצאתי את מלית הגבינות המושלמת כזו שלא תגרום לבורקס שלי להיות מושי ולהתאחד בתבנית האפייה למדוזה ענקית עם גבינה בצדדים.
ערב אחד חברה שלי (המופלאה) לילך באה לארח לי חברה והביאה איתה ארוחת ערב, בורקס דפי אורז שלא יכלנו להפסיק לאכול. היא גילתה לי את הסוד שלה לבורקס המושלם ואני כאן כדי להעביר לכם אותו! אל תגלו לה שגיליתי.
הסוד הוא- לשים קצת מלית בבורקס! ולא לשים יוגורט או גבינה לבנה במלית.
יאללה מתחילים?
מצרכים-
דפי אורז
גביע קוטג׳ 5%
3/4 קוביית גבינה בולגרית (קובייה= 250 גרם)
ביצה
חופן זיתים- לא חובה
כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
קורט צ׳ילי גרוס- לא חובה
אופן ההכנה-
מכינים תחילה את המלית, בקערה נערבב קוטג׳, בעזרת הידיים נפורר את הגבינה הבולגרית נוסיף זיתים קצוצים ותבלינים ונערבב היטב.
במקום זיתים אפשר לקצוץ עגבניות מיובשות, בצל מקורמל, פטריות מוקפצות או כל תוספת אחרת שתרצו לשים בתוך הבורקס שלכם.
נכין את עמדת גלגול הבורקס, הציוד הנדרש- כלי עם מים- מספיק גדול כדי שדף האורז ייכנס אליו בשלמותו (תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום בינונית), מגבת מטבח נקייה, תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, קערה עם מלית וכפית או שקית זילוף.
נפרוש את המגבת ועליה נעבוד, נרטיב דף אורז אחד קצת פחות מדקה, שהוא עוד קצת קשיח ולא מושי לגמרי, נוציא מהמים ונניח על המגבת, נטפח מעט מעליו ונספוג את המים שבחלקו העליון. בעזרת כפית או שקית זילוף נשים בכל בורקס שתי כפיות מהמלית נסגור את הדף משני הצדדים ונגלגל לסיגר.
נחזור על הפעולה עד לסיום המלית, בקערה נטרוף ביצה ובעזרת מברשת נבריש את הבורקסים ונפזר שומשום, פשתן או מה שבא לכם.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה כחצי שעה עד השחמה.
נגיש חם לצד סלט קיסר או סלט סלנובה ויש לנו ארוחה מושלמת!
לכל דבר יש תחליף-
לרוב, זה נכון אבל כאן לא כדאי לכם להחליף את הגבינות וההמלצה שלי היא בשום פנים ואופן לא לשים במלית יוגורט. השאר עליכם.

לכל המתכונים לחץ כאן