שווארמה בתנור, נתח שלם של חזה הודו נקבה. שכל מה שעליכם לעשות הוא לתבל ולהכניס לתנור. אני אומרת גם לשים למטה שום ובצל כי זה יוצא מעדן אחרי האפייה אבל אתם ממש לא חייבים.

שווארמה ביתית זה בכלל לא סיפור, אולי זה נראה משהו מסובך אבל תופתעו לגלות שבכלל לא. תיבול טוב, כמה תוספות בצד וסגרתם פינה לארוחה מפנקת ומיוחדת. לצד תפוחי אדמה או ציפס אפוי, סלטים חיים, טחינה או חומוס ואיזה משהו לנגב ויש לכם את זה! תופתעו לגלות כמה קל להכין שווארמה בתנור. יאללה מתחילים?
מצרכים-
כחצי קילו חזה הודו נקבה (שווארמה הודו)
כפית תבלין פילדלפיה
כפית שום גבישי
חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית מלח
3 כפות שמן זית
כף דבש
2 בצלים
ראש שום
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את כל התבלינים, שמן הזית והדבש לתערובת אחידה. לוקחים את הנתח וחורצים פסים בחלקו העליון והתחתון, מכניסים לקערה עם כל תערובת התבלינים ומעסים היטב.

פורסים בצל לטבעות ומקלפים את השום, מניחים בתחתית תבנית פיירקס משומנת במעט שמן זית.

מניחים מעל הבצל והשום את הנתח, אם אתם מוותרים עליהם הניחו ישר את הנתח על תבנית מעט משומנת אבל המלצה חמה שלי, אל תוותרו זה מעדן בסוף!

מכנסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך 35 דקות, לאחר 35 דקות מסירים את נייר האפייה והכסף ונותנים לנתח להשחים עוד 15 דקות.

מוציאים את הנתח ופורסים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה, מעבירים לקרש עץ או צלחת הגשה ושמים מעל את הבצל והשום עם מעט מהנוזל שנשאר בתבנית.

מגישים לצד תוספות טעימות ושוות ואוכלים!
אני הכנתי טורטיות כוסמין שעשויות מכוס קמח כוסמין מלא, כוס מים, ביצה וחצי כפית מלח.
לערבב את כל המרכיבים ולצקת למחבת טפלון חמה, מיד מטים את המחבת בתנועות סיבוב לפיזור הבלילה באופן שווה על מחבת. אפשר לעשות את זה גם בעזרת מצקת בתנועת סיבוב, ממרכז הטורטיה כלפי חוץ. יוצאות כ-6 טורטיות.

אתם יכולים להכין גם לאפות כוסמין או טורטיות כוסמת.
לכל המתכונים לחץ כאן