פנקייק עם ערך מוסף, אם כבר אוכלים פנקייק לפחות שיהיה בו אקסטרה חלבון. אבקת החלבון משמשת גם כתוספת חלבון וגם ממתיקה את הבלילה.
מתאים לארוחת בוקר משודרגת, ארוחה שלאחר אימון או סתם שבא לכם להתפנק ללא רגשות אשם.
פנקייק חלבון מקמח כוסמין מלא
כ-10-12 פנקייקים-
מצרכים-
כוס קמח כוסמין מלא
סקופ (מנה) אבקת חלבון וניל
שתי ביצים
כוס חלב (מומלץ- חלב 2% דל לקטוז)
2 כפות חמאה מומסת / שמן קוקוס נוזלי
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
אופן ההכנה-
בקערה טורפים תחילה שתי ביצים בעזרת מזלג או מטרפה קטנה
פנקייק חלבון
מוסיפים גם את כוס החלב וממשיכים לטרוף…

מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב קמח כוסמין מלא

ולאחר מכן מוסיפים גם את אבקת החלבון, אבקת האפייה והחמאה המומסת ומערבבים.
יש להמנע מערבוב יתר.

מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים במעט חמאה או שמן חמניות.
את הבלילה אפשר לצקת עזרת מצקת או להעביר את הבלילה (או חלק ממנה) לכלי עם משפך.

יוצקים למחבת החמה פנקייק לפי הגודל הרצוי- אני מכינה שניים קטנם בכל פעם, ברגע שבועות נוצרות על גבי הפנקייק צריך להפוך ולטגן עוד כחצי דקה.
הפנקייק הראשון תמיד יוצא מעפן- אל תחששו.
אם אתם רוצים לפנק את עצמכם גם בתוספות שוות אז קחו רעיון- בבן מארי ממיסים שוקולד מריר איכותי. אני הוספתי בצד גם מייפל טבעי, פולי קקאו, צ׳יה ושקדים ובתאבון.
אבקת חלבון למה ולמי- למאמר המלא לחץ כאן