מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מזג אוויר קצת מתקרר ועונת המרקים מתחילה באופן רשמי!
המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי, גם בגלל שהכול פשוט טעים וגם בגלל שאין צורך ממש בדיוקים. אפשר להוסיף או להחסיר לעיתים מרכיב או שניים ממתכון מסוים ועדיין האוכל פשוט יוצא טעים! הפעם חשקה נפשי במרק עוף אבל לא רגיל, הלכתי על מרק עוף אסייתי.
אז היה לי עוף שחיכה במקרר שמישהו יעשה איתו משהו ולא מרק עוף רגיל, אז שדרגתי אותו עם נוזל קוקוס ומחית קארי שעטפה את הירקות ונתנה למרק טוויסט משגע. אז מרק ירקות אסייתי, יאללה מתחילים?
מצרכים-
1.5-2 ק״ג כרעי עוף- ראו הערות בסוף
3 כפות שמן זית
500 מ״ל ציר עוף או מים
200 מ״ל נוזל קוקוס
כרישה- החלק הלבן
3 בצל לבן
רבע כרוב לבן
2 כוסות קוביות דלעת או בטטה
סלסלת פטריות טריות
2 כפיות ג׳ינג׳ר קצוץ
8 שיני שום
חצי חבילת אטריות כוסמין
פלפל צ׳ילי טרי
כוס גרגרי תירס
2 עגבניות אדומות וגדולות
צרור כוסברה
כף גדושה מחית קארי אדום
חצי כפית פלפל צ׳ילי גרוס חריף
אופן ההכנה-
נתחיל לטפל בעוף, ונעבור לשאר ירקות.
בסיר עמוק נרתיח מים- נשטוף וננקה את העוף ונכניס לסיר הרותח ל-15-20 דקות.
בינתיים נחתוך את כל הירקות, בצל וכרישה לחצאי ירח, פטריות ופלפל צ׳ילי לפרוסות, דלעת לקוביות, כרוב קצוץ דק, ג׳ינג׳ר ושום לקוביות קטנות ואת העגבניות נקלף ונחתוך לקוביות.
בסיר המרק שלנו (סיר גדול) נשים 3 כפות שמן זית, מלח ואת הירקות: בצל, כרישה, פטריות, דלעת, פלפל צ׳ילי, שום וג׳ינג׳ר ונאדה אותם על אש בינונית כ-10 דקות, לא לשכוח לערבב מידי פעם.
בזמן שהירקות מתאדים נטפל בעוף, בעזרת כף גדולה נוציא את העוף מהמים ונסנן את המים בעזרת מסננת וחיתול או רק מסננת דקה- המים האלה ישמשו אותנו למרק, לא לשפוך אותם!
מניחים את כרעי העוף על קרש חיתוך ובעזרת סכין ומזלג מתחילים לפרק את העוף, לסיר נחזיר את כל חלקי העוף ולכן אפשר לוותר על הפירוק למי שלא מעוניין, לדעתי זה פשוט יותר נוח וכיף לקבל בצלחת פלייקים של עוף במרק ולא כרע שלם.
חוזרים לירקות, לאחר האידוי נוסיף מחית קארי ונערבב היטב עד שכל הירקות יקבלו צבע אדמדם ויפה, נוסיף את קוביות העגבנייה, התירס והכוסברה- החלק העליון ללא הגבעולים ונערבב שוב.
ניצוק ציר עוף או מים ונוזל קוקוס ונחזיר פנימה את העוף נביא לרתיחה וננמיך את הלהבה לבינונית ונבשל 15-20 דקות.
בינתיים נכין את האטריות, נשתמש סך הכל בחצי חבילה של אטריות לתוך המרק ועוד חופן אטריות נאפה בתנור או בנינג׳ה ונהפוך אותם לאטריות קריספיות שיקשטו את המרק ויוסיפו לו טוויסט מעניין.
ניקח חופן אטריות ונשרה במים רותחים כ-10 דקות- אנחנו לא צריכים שהאחריות יתבשלו לגמרי, מספיק לנו בישול קצר. נסנן היטב את האטריות ונשטוף במים קרים ונעביר לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה או לסיר הנינג׳ה גריל- בתנור על 180 מעלות למשך 7-10 דקות עד השחמה. בנינג׳ה על תכנית אייר פריי 200 מעלות 4-6 דקות.
נוסיף את יתר האטריות שלא אפינו לתוך המרק, נבשל 10 דקות נוספות והמרק מוכן!
ניצוק לצלחת מרק, נקשט באטריות קראנצ׳יות וכוסברה ובתאבון!
לכל דבר יש תחליף-
אפשר להחליף את כרעי העוף בחזה עוף שלם ולהמשיך בדיוק באותו הסדר, להרתיח בנפרד ולאחד בסיום.
אפשר לוותר לגמרי על ציר העוף ולזרוק לתוך הסיר רצועות חזה עוף או פילה עוף.
אפשר להחליף את התירס באפונה קפואה.
לכל המתכונים לחץ כאן