חזה עוף שלם, אפוי או מבושל בסיר טיגון ללא שמן. המנה המושלמת לארוחת הצהריים שלכם. מהיר להכנה, עם מרינדה מתקתקה ומעט חריפה.

חזה עוף קצת קשה לאפות ועדיין להשאיר עסיסי, הטריק הוא להשתמש בחצי פרפר. לתבל היטב, להשרות במרינדה כדי שיקבל טעמים ואז לאפות או לבשל בסיר טיגון ללא שמן של נינג׳ה. אני מאוד אוהבת להשתמש בו לדעתי זה אחד הפתרונות המוצלחים למטבח בריא יותר. חזה עוף אפוי במרינדה מתוקה- חריפה שכולם ייטרפו ליד אורז, בורגול או קינואה, או בכלל בתוך כריך. יש לו מלא אופציות ואם נשאר לכם ובא לכם לשדרג אותו ואת ארוחת הערב שלכם. קבלו- פרסו אותו דק ותכניסו אותו לחביתה שלכם, בתוך דקות הבית שלכם מתמלא בריח של חדר אוכל במלון אירופאי. תודו לי אחר כך.

אבל לא לשם כך התכנסנו, חזה עוף אפוי, יאללה מתחילים?
מצרכים-
3 חצאי פרפר חזה עוף (כחצי קילו)
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות רוטב סויה
כף שום כתוש
כפית שטוחה תבלין צ׳ילי חריף (לא חובה) רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
כפית חרדל דיז׳ון
אופן ההכנה-
בקערה שמים את חזה העוף עם שאר המרכיבים ומערבבים היטב, מכסים ומשרים במקרר לפחות שעתיים, אפשר גם פחות אך מומלץ יותר- עד לילה.

לאחר ההשרייה יש שתי אפשרויות,
צלייה בנינג׳ה גריל או בתנור.
לצלייה בנינג׳ה, על תכנית Air-Fry, 32 דקות בדיוק.
העבירו את הנתחים לנינג׳ה ושמרו את הרוטב בקערה, הברישו כל 5-7 דקות את הנתחים עד לסיום.

לצלייה בתנור, העבירו את הנתח לתבנית המתאימה לצלייה בתנור, שפכו גם רוטב אך השאירו מעט בקערית בצד. כסו בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו, שימו בתנור מתחת לנתחים קערה עם מים חמים לשמירה על עסיסיות הנתחים.
מכניסים ל-25 דקות בדיוק,
מומלץ מאוד להפוך את הנתחים באמצע האפייה.
לאחר 20 דקות מסירים את הכיסוי ומעלים ל-220 מעלות, שמים את הרוטב שהשארנו בצד וצולים עוד 10-12 דקות, עד שהוא משחים. מצננים ופורסים.

ניתן לשמור בקירור חמישה ימים.
לכל המתכונים לחץ כאן