במאמר הבא נעסוק בסוגיית אבקת החלבון, למה לצרוך? כמה? למי זה מתאים? ועוד שאלות ומיתוסים נוספים המתנוססים ברשת סביב צריכת אבקת חלבון.
החלבון הוא אבן הבניין העיקרית של השריר ושל רקמות רבות בגוף. הוא בנוי מחומצות אמינו המסודרות בשרשראות ארוכות, אחת אחרי השנייה (כמו מחרוזת עם חרוזים). הגוף יודע לייצר בעצמו רק חלק מחומצות האמינו, את השאר, עליו לקבל מהתזונה. כאשר אנו משלבים חלבון בתזונה בין אם ממזון ובין אם מאבקת חלבון, גופנו מפרק אותו במערכת העיכול, לחלבונים קטנים הנקראים פפטידים או לחומצות אמינו בודדות.
מטרת פירוק החלבון, היא לאפשר את ספיגתו מהמעי אל זרם הדם. לאחר הספיגה, הגוף בונה בכבד מחומצות האמינו ומהפפטידים הקצרים, חלבונים חדשים לפי צרכי הגוף.
החלבון נחוץ לתפקידים רבים וביניהם: בניית רקמות, שרירים, עצמות, ציפורניים, שיער ועוד.
אבקת החלבון מיועדת למספר מצבים שונים והיא אינה הכרחית, מספר מצבים בהם כדאי לצרוך אבקת חלבון הם:
אנשים המתאמנים אינטנסיבית באימוני כוח בעצימות גבוה או באימוני סיבולת ממושכים (יותר משעתיים).
אנשים המתאמנים כמעט כל יום בעומס גבוה ו/או שאין להם אפשרות לצרוך את כל כמות החלבון היומית הדרושה להם, או להתאושש לקראת האימון הבא.
אך אבקת החלבון מתאימה גם למי שלא מתאמן אינטנסיבי אך יחד עם זאת אינו מצליח לאכול ארוחות מסודרות הכוללת את כמות החלבון היומית הנדרשת להם.
בכל אחד מהמקרים בהחלט ניתן להשתמש במוצרים מהסוג הזה, כמובן שהמשתמש לא יעבור את כמות החלבון היומית המומלצת אותה עליו לחשב באופן אישי בהתאם לנתונים והמטרה. ישנם סוגים רבים של אבקות חלבון לכן עלינו לדעת מה מתאים לנו ולמטרה שלנו לפי סגנון האכילה שלנו והפעילות אותה אנו עושים.
״חלבון ינפח אותי״ אחד המשפטים שאני שומעת הכי הרבה מנשים בעיקר שאין לו שום קשר למציאות. חלבון אנו צורכים בתזונה היומיומית שלנו בין אם בחרנו במוצרים מהחי- עוף, בשר, דג, ביצים, מוצרי חלב או במוצרים מהצומח כמו סויה. זאת אומרת, חלבון בכל מקרה נכנס לנו לגוף! למה הוא מרתיע שהוא מגיע בצורה אחרת? רק מחוסר ידע אודות המוצר.
בכל המקרים, הייתי מציעה להתייעץ עם איש מקצוע על מנת להתאים את התכשיר ואת הכמות המתאימה בהתאם לצורך האינדיבידואלי.
בנוסף, אבקת החלבון יכולה לשמש למגוון עוגיות, קינוחים וממתקים ומעניקה להם ערך מוסף הנותן לנו את היכולת ליהנות ממתוקים עם הרבה פחות רגשות אשם.
למעבר למתכון- פנקייק חלבון לחץ כאן
