קרקר כוסמין ביתי וממכר, עשוי מקמח כוסמין מלא שומשום וגרעינים קל ופשוט להכנה כשעה ויש לכם קרקר ביתי שווה בהחלט. כדאי שתארגנו איזה גבינה או משהו לנגב, הולך להיות טעים.

קרק כוסמין קל ופשוט להכנה, הבלילה שלו ממש דלילה ונוזלית וזה בסדר גמור! כמה טיפים שאתן לכם לפני האפייה. שימו לב שבתבנית התנור שלכם אין שקע, יש הרבה תבניות שיש להם שקע כדי לרכז נוזלים, כאן זה לא ממש יעבוד כי הקרקר במרכז פשוט לא ייאפה כמו שצריך. אם יש לכם שקע, השתמשו בתבנית מתאימה אחרת.
הפכו וסובבו את המגשים, לרוב, האפייה לא שווה בכל צידי התנור. אני אוהבת גם לסובב את המגש וגם להפוך מידי פעם בין העליו לתחתון. אם בכל זאת יוצאים לכם כמה קרקרים רכים, החזירו אותם לכמה דקות נוספות כאשר הם מונחים הפוך. יאללה מתחילים?
מצרכים-
כוס קמח כוסמין מלא/ שיפון מלא
כוס שיבולת שועל שלמה
3/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
שליש כוס זרעי פשתן
חצי כוס שומשום
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
450 מ״ל מים קרים
תבלינים*
אופן ההכנה-
בקערה שמים יחד את כל המרכיבים, כמובן שאת הגרעינים אפשר להחליף ולגוון. אני לעיתים שמה גרעיני דלעת, קצח או שומשום שחור.
מוסיפים מים, ומערבבים בעזרת מטרפה- חשוב מאוד לעבוד בזריזות, העיסה צריכה להשאר מיימית ולא להפוך לסמיכה.

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לשתי התבניות באופן שווה.
בעזרת כף משטחים את העיסה על פני כל התבנית- שימו לב צריך לעבוד עם הבלילה מאוד מהר מאחר ושיבולת השועל סופחת מים ומתנפחת, אם מחכים יותר מידי זמן כשהבלילה מוכנה הקרקר לא יצא פריך.

בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, מכניסים את שתי התבניות יחד ל10 דקות אפיה, מוציאים מהתנור ומיד חותכים.
חשוב גם את זה לעשות במהירות, כי אחרי זה כמעט בלתי אפשרי לחתוך את הקרקרים. אני משתמשת בגלגלת של פיצה, אפשר להשתמש גם סכין לא משוננת.
מחזירים לעוד 20 דקות, לאחר 20 דקות מחליפים בין התבניות (למעלה ולמטה) ואופים עוד 15-20 דקות.

הערות-
שימו לב לתבנית התנור שלכם, לחלק מהתבניות יש שקע באמצע אם יש לכם תבנית כזו השתמשו בתבנית נוספת ישרה מעליה- לא לשים על רשת.
זה יגרום לנוזלים להתרכז במרכז התבנית וכך הקרקר יצא ״מושי״ באמצע.
אם בכל זאת יצאו לכם כמה חתיכות שעדיין לא קריספיות הפכו אותם והחזירו לאפייה נוספת של 3-7 דקות.
* תבלינים- אפשר להכין קרקר מתובל להוסיף לבלילה כף תבלין לבחירתכם- אני שמה אבקת שום או זעתר.
שמרו בכלי אטום.
לכל המתכונים לחץ כאן