המאכל האהוב עליי ביותר, פיצה ועוד שמדובר בפיצה אקסטרה חלבון בכלל אני בעננים. אז יצרתי מתכון משילוב של כמה מתכונים שלי ליצירת בצק עשיר ונימוח. אז יאללה אתם אחרי אימון? כי יש לכם כ-80 גרם חלבון בפיצה!
פיצה אקסטרה חלבון, עם בצק שלא דורש התפחה או זמן מנוחה. מהירה וקלה להכנה, עם כל התוספות שאתם אוהבים או כמוני, בלי כלום, כי פיצה טעימה זו פיצה בלי כלום. סתם, איך שאתם אוהבים. יאללה מתחילים?
מצרכים-
2.5 כוסות קמח כוסמת ירוקה (לגרסא ללא גלוטן) או קמח כוסמין מלא
2 גביעי יוגורט חלבון– 200 גרם לגביע
חצי כפית מלח
קופסת עגבניות מרוסקות- 400 מ״ל
2 שיני שום
כף שמן זרעי ענבים או זית
חצי כפית מלח
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
300 גרם גבינת חמד 5%
או כל גבינה אחרת שתרצו, רק שימו לב לכמות החלבון המשתנה בהתאם לגבינה אותה תבחרו.
אופן ההכנה-
בקערה מערבבים יוגורט, קמח ומלח לבצק אחיד ומעט דביק.
שימו לב, אם בחרתם בקמח כוסמת (אפשר להשתמש גם בקמח שיבולת שועל) הפיצה שלכם היא ללא גלוטן!
מחלקים לשני כדורי בצק ומרדדים על נייר אפייה לבצק דק- דקדק, זה הכי טעים! אל תשכחו שהבצק ללא שמרים אז הוא לא מתנפח, אם זה לא יהיה בצק דק זה יהיה דחוס.
בסיר מחממים שתי שיני שום כתושות עם כף שמן, מוסיפים כפית פפריקה מתוקה או חריפה וישר את העגבניות ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית. אם לא בא לכם להכין אפשר להשתמש במחית עגבניות של MUTTI במרקם קטיפתי.
מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור מורחים עגבניות על גבי הבצק.
מפזרים גבינה- אפשר איזה גבינה שתרצו ותוספות כמובן.
אופים על 200 מעלות 15-20 דקות.

במידה ואכן חילקתם לשתי פיצות גדולות ושמתם 300 גרם גבינת חמד כל פיצה תכיל כ-80 גרם חלבון!
בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן