ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

ספרינג רולס הם דפי אורז ממולאים בירקות, אני הוספתי גם רצועות טופו שהיו במשרה והצטרפו לחגיגה (כי מי שמכיר אותי יודע שחלבון מוסיף המון ואי אפשר לוותר עליו), אז הלכתי על דפי אורז ממולאים גזר, בצל ירוק, מלפפון וטופו והסוד הכי גדול בשימוש נכון בדפי אורז הוא להרטיב אותם ממש מעט! כן כן ממש מעט!
שמוציאים אותם מהמים ועדיין רואים את הפסים המוטבעים על כל דף, והדף עוד קשה ולא מתקפל, מניחים על מגבת סופגים את המים בטפיחות עדינות, מסדרים את הירקות ועד אז הדף מגיע למצב המושלם לגלגול. אז יאללה, מתחילים?

מצרכים-

9 דפי אורז בקוטר 22

מלפפון

גזר

2 גבעולי בצל ירוק

150 גרם טופו (חצי קובייה)

למשרה- שהוא גם הרוטב

3 כפות סויה איכותית

מיץ מחצי לימון

2 סמ שורש ג׳ינג׳ר מגורר

כפית שמן שמשום

כף מייפל טבעי

שן שום כתושה

אופן ההכנה-

נתחיל קודם כל לטפל בטופו, כדי שהוא ינוח במשרה בזמן שנחתוך את שאר הירקות לרצועות דקות.

בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב, את השום נכתוש פנימה ואת הג׳ינג׳ר נגרד בעזרת פומפיה דקה ונערבב היטב.
נפרוס את הטופו לרצועות דקות וארוכות ונשרה אותם ברוטב לפחות 10 דקות.

נעבור לירקות, נפרוס את הגזר והמלפפון לאורכם תחילה ל-3 ולאחר מכן לפסים דקים וארוכים, את הפסים נחצה במרכז כך שלא יהיו ארוכים מידי. כך גם את הבצל הירוק, ניתן להחליף את הירקות ראו הערות בסוף.
נכין כלי גדול עם מים שיכיל את דף האורז בשלמותו להשריה קצרה, נפרוס על משטח העבודה שלנו מגבת מטבח נקייה ונכין מגבת נוספת לידינו לטפיחה על גבי הדף.
נוציא את הטופו למסננת ונשמור את המשרה, הוא ישמש אותנו כרוטב משגע.

מרטיבים את דף האורז כ-20 שניות ומוציאים למגבת, הדף עדיין קשה מעט אל דאגה זה מסתדר.
מניחים את הירקות והטופו במרכז ומקפלים את הדף משני צידיו, ימין ושמאל ולאחר מכן את החלק העליון הקרוב אלינו ונגלגל עד ליצירת רול, נחזור על הפעולה עם שאר דפי האורז.

אפשר לשמור בקירור עד ההגשה, מומלץ שלא להניח את הספרינג רולס אחד צמוד לשני.
מגישים לצד רוטב (המשרה של הטופו) – בתאבון!

לכל דבר יש תחליף…

הירקות המומלצים לשימוש הם: גזר, מלפפון, כרוב לבן או סגול, נבטים, סלק וקולרבי.

מומלץ תמיד לשלב משהו רך בפנים- במקום טופו או בנוסף לטופו אפשר לשים רצועות בטטה אפויות או אבוקדו.

אפשר להוסיף לבצל הירוק- נענע, כוסברה, בזיליקום או כל עשב תבלין אחר שאוהבים.

לאוהבי החריף אני ממליצה להוסיף לרוטב פלפל צ׳ילי פרוס דק או מעט תבלין צ׳ילי גרוס.

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד