אם הייתי צריכה לבחור מאכל אחד שהייתי אוכלת כל חיי הייתי בוחרת בספגטי, כל מה שנוסיף לו זה רק בונוס למאכל האלוהי הזה. אז הפעם ספגטי בולונז אמיתי.

קיבלתי מחברתי (לילך שתחייה) קופסת קסמים, בקופסה היה רוטב בולונז שהיה נראה תמים ואפילו ישב במקרר איזה יומיים, מה שלא ידעתי זה שחיי ישתנו אחרי שאטעם את הבולונז האלוהי הזה. קשה להתקיל אותי ברטבים לפסטה, זה הרי המאכל האהוב עליי ועל אפיק ולדעתי אין שבוע שעובר בלי ארוחת ערב פסטה והר של פרמז׳ן.
אבל כאן יש מתכון לספגטי בולונז שלא כדאי לכם לפספס, יאללה מתחילים?
מצרכים-
ל-4 מנות
חבילת פסטה ברילה חיטה מלאה
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ
1/2 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר גדול בינוני קצוץ לקוביות קטנטנות
3 שיני שום כתושות
1 צרור בזיליקום, רק עלים קרועים גס (בערך 10-15)
1 פחית עגבניות מרוסקות איטלקיות
2 כפות רכז עגבניות
1/2 כוס יין אדום ייבש
2 כפות שמנ"ז איכותי
כפית (או יותר) מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה-
במחבת רחבה וגבוהה עם שמן זית נטגן את הבצל, כרישה, סלרי וגזר, נמליח מעט ונערבב היטב. נבשל כ-10 דק' עד שהירקות מתרככים והבצל הופך שקוף
נפורר פנימה את הבשר הטחון והשום ושוב ממליחים מעט ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית גבוהה, עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מתחיל להשחים. כ10-15 דקות
מוסיפים את רכז העגבניות וממשיכים לערבב היטב, כ2-3 דק' נוספות כדי לקרמל מעט את הרכז.
יוצקים את היין האדום ומערבבים היטב אם נדבק לתחתית המחבת. מבשלים עוד 3 דק' עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין.
נמזוג את העגבניות המרוסקות ולאחר מכן נמלא במעט מים את הצנצנת, נערבב ונמזוג את יתר התכולה למחבת ונערבב היטב ונמליח מעט.
נכסה ונבשל על להבה נמוכה כחצי שעה. חשוב לערבב מידי פעם. נוריד את המכסה ונערבב את הבזיליקום פנימה. נמליח שוב ונשים פלפל גרוס וצ'ילי לפי הטעם
נבשל כעוד 15-30 דק' נוספות עד שהנוזלים יצטמצמו תוך כדי תיקון התיבול.
בינתיים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה, נסנן ונאחד עם הרוטב.

לכל המתכונים לחץ כאן