בראוניז שוקולד ואגוזים, ללא גלוטן ויש גם אפשרות ללא חלב. באוניז ללא גלוטן בקלי קלות! הכול בקערה אחת ולתנור.

בראוניז ללא גלוטן, אחד הטובים שיצאו לי. נימוח בפה, עם ארומה של חמאת בוטנים (אפשר להחליף בטחינה או חמאת שקדים) שממש ממש ממש קשה להפסיק ליישר. כל מה שצריך זה קערה, כף ותבנית פיירקס. אני השתמשתי בתבנית 25X35 עם נייר אפייה כי אני שונאת לשטוף תבניות אבל לא חייב נייר כמובן ואפשר גם תבנית חד פעמית ואם כבר היא חד פעמית אז לפחות שתהיה מתכלה. יאללה מתחילים?
מצרכים-
1 כוס חמאת בוטנים
3 כפות רסק תפוחים
1 ביצה
1/3 כוס סירופ מייפל או סילאן טבעי
1/3 כוס קקאו
1/3 כוס מי קוקוס או נוזל קוקוס
1/2 כפית סודה לשתייה או אבקת אפיה
1 כף שמן קוקוס מוצק או 2 כפות נוזלי
אגוזי מלך / פקאן לקישוט.
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים את כל המצרכים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג, משטחים על תבנית פיירקס 25×35 מרופדת נייר אפייה בעזרת כף לשכבה אחידה ודקה.
מקשטים באגוזים או פקאן ומכניסים לתנור.
אופים 20 דקות עד שהקצוות אפויים והאמצע מעט רך יותר.
מצננים ופורסים.
בימים חמים עדיף לשמור בקירור.

שקשה לי להחליט אני שמה על חצי אגוזים ועל חצי פקאן ואולי השילובים בתמונה יכולים להיראות לכם מוזרים אבל זה אחלה של פינוקים. גבינות שמנות, גבינה עם זעתר, גריסיני, זיתים, פומלית ובראוניז.. תשאלו מה הקשר אני לא יודעת אבל זה מאוד טעים.
לכל המתכונים לחץ כאן