איך שורפים שומן?

שריפת שומן, אחד הנושאים הכי מדוברים בקרב נשים מתאמנות, איך שורפים שומן? איך זה באמת קורה? האם זה קשור לכמות השומן שאנו אוכלים? והאם זיעה היא פקטור לשריפת שומן?

רוב הנשים המתאמנות עושות את זה כדי לרדת במשקל, לדעתי זו מחשבה שגויה מהשורש- פעילות גופנית היא לבריאות טובה אבל נעזוב את זה לרגע. 
נשים מתאמנות מחפשות את הדרך הכי מהירה לשריפת שומן אבל עושות את כל הטעויות האפשריות בדרך, הנה כמה מהטעויות הנפוצות ביותר-

כדי לשרוף שומן חייב לעשות אימון אירובי, כי אם לא הזעתי באימון לא שרפתי שומן- לא נכון!
אין כל קשר בין כמות הזיעה היוצאת לנו מהגוף לבין כמות מולקולות השומן שהתנדפו מהגוף, ההסבר בהמשך. 

אם אעבוד על אזור מסוים (למשל אעשה כפיפות בטן כל יום) השומן בבטן יעלם- לא נכון! 
השומן מפוזר לנו בגוף, אנחנו לא מחליטים מאיפה הוא ירד ואין לנו דרך לעשות את זה.

פעילות גופנית תגרום לי להרזות- לא נכון! מה שיגרום לנו לרדת במשקל זה גירעון קלורי (להכניס פחות ממה שאני מוציא) בין אם נשלב פעילות גופנית ובין אם לא.

אני לא אוכלת הרבה שומן זה משמין- לא נכון!
גם כאן, גירעון קלורי הוא הסוד, לא משנה כמה שומן נכניס בתזונה היומיומית שלנו (כמובן שכדאי להתייחס להמלצות תזונתיות בנושא) כל עוד נהיה בגירעון קלורי, אנחנו נרד במשקל. בין אם נאכל שומן ובין אם לא.

לפני שנסביר איך שומן נשרף, קצת רקע..

בגופנו ישנן שלוש רקמות שומן עיקריות, הראשונה היא רקמת השומן הלבן, שמשמשת לאגירת עודפי אנרגיה והיא זאת שמצטברת אצל אנשים שסובלים מהשמנת יתר. 

השנייה היא רקמת השומן החוּם, התאים בשכבת השומן הזו שורפים אנרגיה (תרמו-גנזה) כדי להפיק חום וממלאים תפקיד חשוב בוויסות חום הגוף. 

השלישית היא רקמת השומן הבז׳, המשמשת גם היא לשריפת שומן אך היא בעצם תא שומן לבן שמתנהג כמו חוּם. 

הפיכת תא שומן לבן לבז' קורה במצב בו אנו שורפים שומן מגופנו – כלומר שורפים שומנים המצטברים בתאי השומן הלבן. 

אבל איך זה קורה?

תאי השומן החוּם מפוזרים בכל הגוף, תאים אלה יודעים לבטא חלבון מסוים המאפשר לשרוף שומן וסוכר ולשחרר אנרגיה עודפת בצורת חום- זאת אומרת שמולקולת שומן מומרת לאנרגיה ושארית החומר יוצאת בצורת פחמן דו חמצני, כן כן ישירות מהאף.

ועכשיו קצת יותר לעומק, טריגליצרידים שברקמת השומן עוברים חיתוך לגליצרול וחומצות שומן וכך משתחררים לזרם הדם. 

הגליצרול זמין כאנרגיה לכל רקמות הגוף (תהליך שנעשה ע״י הכבד) בעוד שחומצות השומן הולכות לשריר ושם מחומצנות להפקת אנרגיה (תהליך הנקרא חמצון בטא- תהליך המחייב נוכחות חמצן). כך מולקולת שומן מתנדפת מגופנו.

מה קורה בזמן פעילות גופנית?

בדיוק ההפך ממה שחשבתם, בזמן אימון ככל שעצימות המאמץ נמוכה יותר, כך עולה אחוז ניצול השומנים במאמץ.

עם שיפור היכולת הגופנית, מגיעים למאמץ גבוה יותר בדופק נמוך ובכך מנצלים יותר שומנים לאנרגיה. לכן, אם כבר החלטתם לעשות פעילות גופנית שלבו פעילות שכיף לכם לעשות. פעילות שגורמת לכם לקפוץ ולהזיע הרבה היא לא בהכרח נכונה כפעילות בלעדית, נסו לשלב פעילות עצימה ומאתגרת, אל תפחדו ממשקלים גבוהים ועבדו חזק ונכון.

לכל המאמרים לחץ כאן

אהבתם את המאמר? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
כללי

אכילה רגשית בזמן מלחמה

השאלה הגדולה היא איך אכילה מוגברת משתנה בזמן מלחמה ואיך ניתן להתמודד איתה. בתקופות כאלו, רמות הלחץ והחרדה גבוהות ואנו נמצאים במצב רגשי קשה, אך גם כאשר רגשות חיוביים מתעוררים בזמנים טובים אנו מתמודדים עם קשיים כאלו.

מאמרים

ניקוי רעלים

טרנד הדיטוקס או ניקוי רעלים עדיין איתנו, הגוף באמת צריך עזרה בניקוי רעלים? מה זה באמת מנקה? ומה דעתי על ניקוי רעלים במאמר הבא

מאמרים

איך שורפים שומן?

שריפת שומן, אחד הנושאים הכי מדוברים בקרב נשים מתאמנות, איך שורפים שומן? האם זה קשור לכמות השומן שאנו אוכלים? והאם זיעה היא פקטור לשריפת שומן?

מאמרים

ארוחות בוקר בריאות

קבלו את מצעד ארוחות בוקר בריאות, מזינות וטעימות… חלקן אפילו ממש מהירות וקלות להכנה ויש כאלה גם למשקענים שיש להם זמן בבוקר.

גלילה לראש העמוד